Pileća krilca

Pileća krilca sa slatko ljutim prelivom od šljive

Danas budite posebni. Priuštite svojim čulima da uživaju u ovom pikantnom jelu. Idealno je za ona posebna druženja kada želite da ostavite dobar utisak na svoje drugare gledajući ih kako mrmolje između zalogaja tražeći još.

Za četiri osobe je potrebno oko 2kg svežih krilaca.

Pomešajte alevu papriku, so, biber, sušeni bosiljak, malo sušenog ruzmarina, malo belog luka u prahu. Pospite po krilcima i dobro utapkajte, pa ih poređajte na pouljen pleh tako da gornja strana bude dole.

Takođe, poprskajte ih sam malo ulja i stavite da se peku na 200-220C. Kada dobro porumene, preokrenite ih i ostavite da se i gornja strana lepo zapeče i porumeni.

Posebno u šerpicu otopite 2 kašike ljutog preliva od šljive sa dodatom jednom kašikom limuna i pred kraj premažite krilca. Ostavite u rerni još 5-10min. I naravno, iskombinujte sa vašim omiljenim pivcem.

Uživajte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *