Piletina u sosu od višnje

Volim da pripremam belo meso na 101 način jer je zahvalno za kombinovanje sa začinima, dodacima, a i brzo se sprema.

Iskombinovano sa raznim povrćem i sosovima može od običnog da postane pravo malo remek delo.

U nastavku je jedan jednostavan i brz recept.

Pileće belo meso posolite i pobiberite sa svih strana i lepo utrljajte.
Stavite u tiganj da se lagano prži. Dodajte po malo tople vode dok meso ne postane sasvim mekano, a zatim pustite da se zapeče sa svih strana.

Izvadite meso na poseban tanjir, a u tiganj dodajte malo putera, sitno iseckan jedan čen belog luka i sve lagano prokrčkajte. Dosolite ako volite slanije.

Servirajte sa pire krompirom.
I ne zaboravite da u krug dodate ljuti namaz sa višnjama.
Prijatno !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *